logo-jongtalent

Getuigenis Emma Boucquet

jong talent aan het woord
Emma Boucquet

Ik ben Emma Boucquet en ik volg mijn laatste jaar humane wetenschappen in het VMS. Volgend jaar zou ik graag psychologie volgen aan de UGent. Ik ben begonnen met notenleer toen ik 10 jaar was. Meteen wist ik dat ik piano wou spelen, het bleek het ideale instrument te zijn voor mij. Ik krijg les van Gieselinde Rondelez die me al zoveel jaar helpt en telkens weer mooie, passende stukken weet te geven.

Thuis hebben we ook enkele gitaren staan, maar dat is niets voor mij. Mijn broer speelt in verschillende bands, net zoals mijn vader vroeger deed. Ook mijn moeder heeft nog muziek gespeeld.

Mijn masterclass was bij Harlette Vanheste, ik heb in dat kleine halfuurtje veel bijgeleerd van haar. Ik zal zeker de dingen die ze me heeft gezegd ook proberen toe te passen op mijn andere stukken. Het deed me zin krijgen om verder te studeren in de muziek.

Zelf heb ik weinig last van plankenvrees, ik speel gewoon graag voor mensen. Mijn grootste tip tegen plankenvrees is beseffen dat er niets is om bang voor te zijn. Een fout maken is niet zo erg, zolang je maar muzikaal speelt en doorspeelt.