logo-jongtalent

Getuigenis Ruth Herman

jong talent aan het woord
woensdag, 7 februari, 2018
Ruth Herman

Ik ben Ruth Herman en ik ben elf jaar. Ik zit in het 6de leerjaar. Ik volg 4de jaar notenleer en 3de jaar piano. Ik speel al 6 jaar volleybal bij Bevo Roeselare en ik ben al 6 jaar lid van scouts Parsifal Rumbeke. Ik kom uit een muzikale familie en zij zijn ook mijn grootste supporters.

Ik ben blij dat ik begonnen ben om muziek te beoefenen en ik heb bij STAP,al veel mensen leren kennen. Tot nu toe vind ik vind de pianolessen het leukst. Ik wil liever geen beroepsmuzikant worden. Voor mij is muziek een hobby, iets wat ik heel graag doe en waar ik heel veel plezier aan beleef.

Ik volgde een masterclass bij Arlette Vanheste en dat vond ik heel leuk. Het was een lieve juf en ik heb dat kwartiertje heel veel bijgeleerd.

Tips om je techniek te verbeteren: elke dag veel oefenen  (zonder te overdrijven).

Tips voor leerlingen die er nog helemaal aan moeten beginnen: beslis voor jezelf, laat je niet doen door anderen en beleef er veel plezier aan.

Tips om plankenkoorts de baas te blijven: ik heb zelf veel zenuwen voor een optreden of een examen maar als ik begin te spelen verdwijnen de zenuwen. Zorg dat je de werken goed kent en geniet ervan.